Question & Answer
About St.Louis Marie Grignion de Montfort
on Montfortian Week 20-24 July, 2009

1. When was he born?
Answer: 31 January 1673 


2. What nationality is he?
Answer: French 


3. Where did he study?
Answer: The Jesuit College of St. Thomas Becket, Rennes 


4. When was he ordained as a priest?
Answer: 5 June 1700 


5. In what century did he live?
Answer: 17 century 


6. What is his motto ?
Answer: God Alone


7. When was the foundation of the “Daughters of Wisdom” ?
Answer: 1703 


8. When did he die?
Answer: 28 April 1716


9. How long ago he was canonized ?
Answer: 62 years ago


10. What are his 2 major works?
Answer: 1. The Love of Eternal Wisdom
              2. True Devotion to the Blessed Virgin